Monday, April 25, 2011

Kassimööbel



Autor: Meelik Kiik
Kool: Tartu Tamme Gümnaasium, 10.c
Juhendaja: Urmas Buhvestov

Selgitus: Valmistasin mudel kassimööbli. Selle idee sain ühelt internetipoe leheküljelt, millele ma juhuslikult otsa komistasin. Mudelil tuleb edasi arendada elementide paigutust, et ehitis gravitatsiooni mõjudele ei alluks, kuna lisamist ootavad veel mitu osa. Materjaliks on kuusepuit. Kasutatud on Solid Edge ST3 programmi Ordered režiimis. Mõõtkava on 1:5.

Thursday, April 21, 2011

Vastseliina Gümnaasiumi konkursitöö 2011 "Pink". Autor Kevin Gross

Linnumaja




Autor: Valdur Kana
Kool: Tartu Tamme Gümnaasium, 10.c
Juhendaja: Urmas Buhvestov
Selgitus: Ma valisin mööbliks linnumaja, sest see omab sellises suuruses praktilist väärtust. Linnumaja on inimese välja mõeldud lindude jaoks toidulaud. Plaan on edasi arendada toitmise süsteemi ja lisada disainielemente. Sai kasutatud Solid Edge ST3 programmi Ordered režiimis.

Materjali valik oli juhuslik. Valmis maja tuleks immutada ainega mis muudab puidu väliskeskkonna tingimustele vastupidavamaks. Kinnituskohta ei ole seepärast, sest ma pole linnumaja asukohas veel kindel.

Linnud kahel seinal näitavad ära kelle jaoks see maja mõeldud on. See on ka ainus element, mida oleks mõistlik teha CNC-freespingiga. Muud asjad saaks teha saega.